Angolos francia

Ez egy Quizlet set, amit igazság szerint csak érdekességképpen csináltam. 12 olyan angol kifejezést lehet megtanulni belőle, amelyekben a „French” szó szerepel.

A jobb alsó sarokban a „Choose a Study Mode” menüben lehet kiválasztani, hogyan szeretnél játszani vele vagy megtanulni a szavakat.

Jó, hát nyilván kimaradt néhány „érdekesebb” szó, mint pl. a French letter meg a French number, hogy a French pox-ot már ne is említsem.

Vagy itt van a passzív-agresszív take French leave, ami nálunk persze az „angolos távozás’. Ez utóbbit egyébként a legtöbb nyelvben az angolhoz kötik, kivéve a franciákat hagyományosan utálókat, mint a Wikipédiából megtudhatjuk.

Lazán kötődik a témához ez az érdekes cikk, amit főleg haladóbb angolosoknak ajánlok, akik olyan ínyencségeket olvashatnak benne, mint az occasion igeként, vagy a sidle up to, esetleg a denouement. Ebből megtudjuk, hogy amerikai angolban Irish goodbye a kifejezés – „the idea is to pin unsavory behavior on your foes”, ez is milyen szép megfogalmazás.

Visszatérve a set szavaihoz: persze, némelyikre van másik kifejezés is, sőt, akár gyakoribb is, de ettől függetlenül ezek is jók és használhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .